Uusi jäseniä SOA:ssa – SOA edustaa opiskelija-asuntokenttää entistäkin kattavammin

14.09.18

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n jäsenmäärä kasvoi, kun Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta ja Otokylä ry liittyivät SOA:n jäseniksi. Uusien jäsenten myötä SOAn jäsenkuntaan kuulu 22 opiskelija-asuntoyhteisöä, jotka yhdessä muodostavat lähes koko opiskelija-asuntotarjonnan Suomessa. Lisäksi SOA:n jäsenistöön kuuluvat korkeakouluopiskelijoiden kansalliset kattojärjestöt Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta omistaa noin 1600 asuntoa, joissa asuu yli 2100 opiskelijaa. Valtaosa asunnoista sijaitsee Kortepohjan ylioppilaskylässä. ”Asuminen on JYYn jäsenille merkittävä palvelukokonaisuus ja JYY investoi sen kehittämiseen merkittävästi pitkällä aikavälillä. SOA ry:n jäsenyys tukee hyvin JYYn tulevaisuuden asumisen palveluympäristö- ja kiinteistökehitystyötämme,” sanoo JYY:n toimitusjohtaja Marko Huttunen. 

Oulussa toimiva Otokylä ry on perustettu vuonna 1966 ja hallinnoi sekä omistaa noin 600 asuntoa tarjoten kodin enimmillään liki tuhannelle opiskelijalle. ”Opiskelija-asuminen on yhdistyksemme tärkein toimiala sisältäen paljon myös kasvatuksellista roolia. SOA:n jäsenyys antaa meille työkaluja sekä uusia ideoita toimintamme kehittämisessä ja kasvattamisessa.,” kertoo toiminnanjohtaja Juha Rahkola.

”Uusien jäsenten myötä SOA kattaa likimain koko suomalaisen opiskelija-asuntokentän. Se antaa aiempaakin paremman pohjan yhteiselle opiskelija-asumisen kehittämistyölle ja edunvalvonnalle. Tervetuloa mukaan joukkoon!” kiittelee SOA:n asiamies Lauri Lehtoruusu.

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry on yleishyödyllisten opiskelija-asuntoyhteisöjen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. SOA:n jäsenyhteisöjen tavoitteena on tarjota opiskelijoiden toiveita ja tarpeita vastaavia asuntoja kohtuulliseen hintaan.