Vuoden opiskelijapuutarhuri on Olivia Kuronen Lappeenrannasta

28.06.22

Vuoden opiskelijapuutarhuri 2022 löytyy Lappeenrannasta. Olivia Kuronen voitti opiskelija-asuntoyhteisöjen järjestämän Opiskelijapuutarhurit 2022 -kilpailun hienolla parvekepuutarhallaan.

Kilpailun tuomarina toimineen puutarhatoimittaja Kati Jukaraisen vakuutti erityisesti, että pienessä tilassa oli lähdetty rohkeasti toteuttamaan hyötypuutarhaa: ”Kasveja oli yhdistelty monipuolisesti, esimerkiksi samettiruusut tomaattien kanssa olivat kiva idea. Kokonaisuus oli toteutettu tosi kauniisti. Pieni parveke on tarkoitettu myös oleskeluun, mutta sen yhteyteen oli rakennettu kaunis hyötypuutarha.”

Kuroselle parvekepuutarhasta on sekä iloa että hyötyä: ”Puutarha merkitsee minulle ennen kaikkea viihtyisää parveketta. Parvekepuutarhan ei tarvitse olla heti täydellinen vaan sitä voi tuunata kesän mittaan. Tomaattien kasvua on piristävää seurata ja oman parvekkeen yrtit nostavat arkiruuan tasoa kummasti!"

#Opiskelijapuutarhurit2022-kilpailussa etsittiin opiskelija-asuntojen asukkaiden hienoimpia kasvatuksia. Instagramissa toteutettuun kilpailuun otti osaa 36 viherpeukaloa Lappeenrannasta, Jyväskylästä ja pääkaupunkiseudulta. Voittaja saa palkinnoksi 200 euron lahjakortin puutarhaliikkeeseen. Valtakunnallisen kilpailun voittajan lisäksi opiskelija-asuntoyhteisöt palkitsivat paikallisia voittajia.

”Kilpailun anti osoittaa, että perinteinen mielikuva opiskelija-asunnoista ei todellakaan pidä paikkaansa. Opiskelija-asunnot tarjoavat puitteet monenlaiseen asumiseen ja harrastamiseen – myös viherpeukaloille,” summaa Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n toiminnanjohtaja Lauri Lehtoruusu.

Lisätietoja:
Lauri Lehtoruusu

Toiminnanjohtaja, Suomen opiskelija-asunnot SOA ry
lauri.lehtoruusu@rakli.fi
+358 50 5737125