Blogi: Asiaa opiskelija-asumisesta!

 Tässä blogissa SOA:laiset ottavat kantaa opiskelija-asumisen kehityssuuntiin. 

Same same but different – nostoja brittiläisestä opiskelija-asuntokonferenssista

ASRAn konferenssissa kävi ilmi, että moni Brittien ja Suomen opiskelija-asuntotrendeissä on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä - isoista eroista huolimatta.

Seinistä sisältöihin – yhteisöllisyyttä vai tilojen jakamistaloutta?

Yksinasuminen yleistyy niin nuorilla kuin varttuneemmillakin. Siksi yhteisöllisyyttä tukeville asumisen ratkaisuille on tilausta. Usein yhteisöllisyydellä markkinoitu asumisratkaisu typistyy tilojen jakamistaloudeksi, jos keskiössä on ihmisten sijaan jaetut tilat. Miten yhteisöllisyyttä voisi edistää asumisessa?

Pienasuntojen demonisointi saisi jo loppua

Viime vuosina on rakennettu paljon pieniä yksiöitä ja kaksioita, joista monet ovat päätyneet vuokrakäyttöön. Samalla asumiskeskustelun ilmatila on täyttynyt näiden kritiikistä. Pienasuntojen rakentaminen on kääntymässä sijoittajakysynnän laantuessa, mutta kritiikki saa silti alati jyrkempiä sävyjä.

Puusta pitkälle – Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat puusta asuntoja opiskelijatovereilleen

Puusta Pitkälle -julkaisu esittelee puurakenteisen opiskelija-asumisen ideakilpailun, joka järjestettiin Tampereella, Oulussa ja Aalto-yliopistolla vuosina 2019-2020.

Tutustu SOAn kuntavaalitavoitteisiin!

Kuntapäättäjät voivat monella tapaa edistää opiskelijoiden toimeentuloa ja asuntotilannetta. SOA listasi näistä ajankohtaisimmat kuntavaalitavoitteisiin..