Blogi: Asiaa opiskelija-asumisesta!

 Tässä blogissa SOA:laiset ottavat kantaa opiskelija-asumisen kehityssuuntiin. 

Seinistä sisältöihin – yhteisöllisyyttä vai tilojen jakamistaloutta?

Yksinasuminen yleistyy niin nuorilla kuin varttuneemmillakin. Siksi yhteisöllisyyttä tukeville asumisen ratkaisuille on tilausta. Usein yhteisöllisyydellä markkinoitu asumisratkaisu typistyy tilojen jakamistaloudeksi, jos keskiössä on ihmisten sijaan jaetut tilat. Miten yhteisöllisyyttä voisi edistää asumisessa?

Pienasuntojen demonisointi saisi jo loppua

Viime vuosina on rakennettu paljon pieniä yksiöitä ja kaksioita, joista monet ovat päätyneet vuokrakäyttöön. Samalla asumiskeskustelun ilmatila on täyttynyt näiden kritiikistä. Pienasuntojen rakentaminen on kääntymässä sijoittajakysynnän laantuessa, mutta kritiikki saa silti alati jyrkempiä sävyjä.

Puusta pitkälle – Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat puusta asuntoja opiskelijatovereilleen

Puusta Pitkälle -julkaisu esittelee puurakenteisen opiskelija-asumisen ideakilpailun, joka järjestettiin Tampereella, Oulussa ja Aalto-yliopistolla vuosina 2019-2020.

Tutustu SOAn kuntavaalitavoitteisiin!

Kuntapäättäjät voivat monella tapaa edistää opiskelijoiden toimeentuloa ja asuntotilannetta. SOA listasi näistä ajankohtaisimmat kuntavaalitavoitteisiin..

Lauri Lehtoruusu: Asumisen ajopuut ja koskiveneet

iistaina julkaistiin kaksi selvitystä, jotka ympäristöministeriö teetti osana kahdeksanvuotisen asuntopoliittisen kehittämisohjelman valmistelua. Selvitysten ristiveto on oppikirjaesimerkkiä asumisen tutkimuksen ja asumiskeskustelun jakautumisesta: ajopuun vai koskiveneen asuntopolitiikka? Vastakkainasettelu estää meitä näkemästä oman keskitien asuntopolitiikkamme onnistumisia.