Blogi: Asiaa opiskelija-asumisesta!

 Tässä blogissa SOA:laiset ottavat kantaa opiskelija-asumisen kehityssuuntiin. 

Pienasuntojen demonisointi saisi jo loppua

Viime vuosina on rakennettu paljon pieniä yksiöitä ja kaksioita, joista monet ovat päätyneet vuokrakäyttöön. Samalla asumiskeskustelun ilmatila on täyttynyt näiden kritiikistä. Pienasuntojen rakentaminen on kääntymässä sijoittajakysynnän laantuessa, mutta kritiikki saa silti alati jyrkempiä sävyjä.

Puusta pitkälle – Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat puusta asuntoja opiskelijatovereilleen

Puusta Pitkälle -julkaisu esittelee puurakenteisen opiskelija-asumisen ideakilpailun, joka järjestettiin Tampereella, Oulussa ja Aalto-yliopistolla vuosina 2019-2020.

Tutustu SOAn kuntavaalitavoitteisiin!

Kuntapäättäjät voivat monella tapaa edistää opiskelijoiden toimeentuloa ja asuntotilannetta. SOA listasi näistä ajankohtaisimmat kuntavaalitavoitteisiin..

Lauri Lehtoruusu: Asumisen ajopuut ja koskiveneet

iistaina julkaistiin kaksi selvitystä, jotka ympäristöministeriö teetti osana kahdeksanvuotisen asuntopoliittisen kehittämisohjelman valmistelua. Selvitysten ristiveto on oppikirjaesimerkkiä asumisen tutkimuksen ja asumiskeskustelun jakautumisesta: ajopuun vai koskiveneen asuntopolitiikka? Vastakkainasettelu estää meitä näkemästä oman keskitien asuntopolitiikkamme onnistumisia.

Lauri Lehtoruusu: Puhutaan yleishyödyllisestä asumisesta!

ARA-asunnot ovat asuntopoliittisen keskustelun kestoaihe. ARA-asunnot on kuitenkin terminä ongelmallinen: asunnot eivät ole ARAn omistamia ja korkotukikohteet eivät edes ARAn lainoittamia. Terminologia vaikuttaa myös siihen, mihin asuntopoliittisessa keskustelussa keskitytään. Yleishyödyllinen asuminen ei rajaudu vain ARA-rajoitusten alaisiin asuntoihin. Siksi keskustelu ARA-asunnoista peittää alleen yleishyödyllisen asuntotarjonnan monipuolisen kirjon.